dilluns, 24 de setembre de 2018
C/Call, 5, Montoliu de Segarra - 25217
Telèfon: 973 53 12 62 Fax: 973 53 12 62

Novetats

31/07/2017

El poble de Vilagrasseta , es convertieix en el primer poble de Catalunya en tenir una plaça dedicada a l'1-O


Foto

La inauguració es va fer el 29 de juliol a càrrec de la diputada de JxSí i presidenta de la comissió d'investigació sobre l''Operació Catalunya' del Parlament, Alba Vergés.

El poble de Vilagrasseta, amb una cinquantena d'habitants i depenent del municipi de Montoliu de Segarra, s'ha convertit en la primera localitat del país en tenir una plaça dedicada a l'1-O. En concret, la plaça, que està situada a l'antic pati de l'escola edifici que acull el local social de la vila-, pren el nom d'1 d'Octubre, en referència al referèndum independentista previst per aquella data.

L'Ajuntament de Montoliu de Segarra ha dut a terme recentment diverses millores a l'espai per tal que pugui acollir festes i celebracions i, en una segona fase dels treballs, en preveu la seva pavimentació. La plaça es va inaugurar en el marc de la 1a Festa de la Diversitat que celebra Vilagrasseta. Van participar la diputada de Junts pel Sí i presidenta de la comissió d'investigació sobre l''Operació Catalunya' del Parlament, Alba Vergés.

L'alcalde de Montoliu de Segarra, Vicenç Roig (ERC), ha explicat que la decisió de donar el nom d'1 d'Octubre a la plaça de Vilagrasseta la van adoptar conjuntament tots els membres del consistori, ja que "des que estem a l'Ajuntament sempre hem tingut un compromís ferm amb tot el procés per a la celebració del referèndum i per poder decidir què serà del nostre futur en unes urnes". 
 
Roig ha remarcat que, "tenint en compte que som un municipi petit Vilagrasseta té una cinquantena d'habitants mentre tot el municipi de Montoliu de Segarra en suma uns 200 "volíem mostrar el nostre suport al Govern en tota la lluita que estan tenint per poder decidir l'1 d'octubre si es vol o no esdevenir un estat independent". "És cert que els membres del Govern són els més visibles però nosaltres també hem d'aportar el nostre granet de sorra" i, per això, "ens omple de goig poder posar abans que se celebri aquest nom a la plaça per una data que es preveu transcendental i fonamental".

L'Ajuntament de Montoliu de Segarra està integrat per 4 regidors d'ERC i per un del PDeCAT, tot i que els cinc edils formen part de l'equip de govern municipal. Destacats

Mapa Web